Garnki ze stali nierdzewnej

Garnki ze stali nierdzewnej

Garnki gastronomiczne – które kupić?

Biznes gastronomiczny zawsze łączy się z niemałymi kosztami już na samym jego początku. Jest to spowodowane m.in. koniecznością nabycia sprzętu gastronomicznego, włączając naturalnie garnki. Te na rynku są bardzo rozmaite. Należałoby w związku z tym znać parę zasad, jakimi trzeba się przewodzić przy zakupie garnków.

Pojemność garnków

PGarnki ze stali nierdzewnejierwszym znaczącym składnikiem jest oczywiście kubatura garnków. Zasadnicze względem pojemności garnków jest również to do jakiego lokalu mają być one nabyte. Więc jest to duża restauracja ze znacznym ruchem. Do mniejszych biznesów nabyć wystarczy garnki gastronomiczne o kubaturze do 30 litrów. Oczywiście kompletnie inaczej jest w przypadku dużych restauracji, gdzie gotuje się nadzwyczaj dużo. W tym przypadku być może zajdzie konieczność zakupu garnków także 100 litrowych.

Materiał wykonania

Garnki ze stali nierdzewnejNastępny ważny element przy zakupie garnków to tworzywo, z jakiego zostały wykonane. Jasne jest, że garnki dla gastronomii muszą być wysokiej postaci. Dlatego warto zainwestować w garnki wykonane z odpowiedniej jakości stali chromowano-niklowej. Takiego typu garnki użytkować można przez długie lata. Ponadto warto, aby garnki posiadały grube ścianki oraz wielowarstwowe dno. Poprzez to będą one solidne.

Przewodzenie ciepła

Garnki ze stali nierdzewnejNabywając garnki do gastronomii nie można zapomnieć również o takim składniku jak przewodzenie temperatury. Dlatego niezwykle dobrym wyborem będą garnki z dnem kapsułowym. Znakomicie przewodzą one ciepło. Co istotne takie garnki są także bardzo oszczędne, przez co umożliwiają na zmniejszenie rachunków za energię.

Bezpieczeństwo

Garnki ze stali nierdzewnejW kuchni ma być bezpiecznie. Dotyczy to zarówno sprzętu jakiego się używa. W tym naturalnie garnków. Doskonałym sposobem będą wobec tego garnki posiadające nienagrzewające się uchwyty. Znaczący jest także rodzaj zamontowania uchwytów. Wszystko po to, żeby można je swobodnie przestawiać w kuchni.

Czyszczenie oraz mycie

Na zakończenie warto jeszcze nadmienić o czyszczeniu garnków. Naturalnie wyłonić trzeba tego typu, które skonstruowane są z tworzywa pozwalającego na łatwe czyszczenie. Najlepiej, żeby można je było sprzątać w zmywarkach.

Więcej informacji: garnki ze stali nierdzewnej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *