Biznes gastronomia: meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej

Biznes gastronomia: meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej

Nowoczesna i w pełni profesjonalna gastronomia szczyci się posiadaniem najwyższej jakości mebli oraz sprzętu.
Nie ulega wątpliwości, że sercem każdego lokalu gastronomicznego jest kuchnia, która powinna być przede wszystkim funkcjonalna, schludna i przestronna. Zachowanie czystości, w szczególności w kuchni jest uzależnione od rodzaju mebli — sprzęty wykonane ze stali nierdzewnej można bardzo łatwo wyczyścić, a co najważniejsze zachować w czystości przez dłuższy czas.

Meble do gastronomii ze stali nierdzewnej

Jak wiadomo, stal nierdzewna znalazła zastosowanie w wielu dziedzinach życia – produkowane są z niej meble nierdzewne do gastronomii, wysokiej jakości sprzęty kuchenne, sztućce, tace do serwowania potraw, wózki transportujące gotowe dania, regały i półki, chłodnie, blaty stoły, zlewy, krzesła i wiele innych przedmiotów.
Meble nierdzewne do gastronomii charakteryzują się dużą odpornością na urazy mechaniczne, specjalnie utwardzona stal jest bardzo trwała również na przypadkowe rozlanie płynów o kwaśnym lub zasadowym odczynie.

Zalety mebli ze stali nierdzewnej

Stal nierdzewna to również elegancki design – gładka, błyszcząca powierzchnia nie chłonie plam, nie odbarwia się, a także nie powoduje alergii u pracujących na niej osób.
Meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej posiadają również cenną zaletę – cechuje je duża higiena użytkowania, co oznacza, że na dokładnie zmytym blacie nie będą rozprzestrzeniać się chorobotwórcze mikroby.

Spośród innych zalet można wymienić:
– bardzo długi czas użytkowania bez szkody dla powierzchni,
– możliwość oddania elementów ze stali nierdzewnej do recyklingu,
– wysoki komfort użytkowania,
– estetyczny wygląd,
– odporność na wysokie i bardzo niskie temperatury.
– w przeciwieństwie do drewna nie posiada porów które mogłyby się stać niejako domem dla różnego rodzaju insektów,
i wiele innych.

Pielęgnacja mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej jest bardzo prosta – należy czyścić je miękką ściereczką z dodatkiem ogólnodostępnych detergentów kuchennych, używanych do zmywania naczyń bądź czyszczenia wnętrza szafek kuchennych. Po czyszczeniu detergentem powierzchnię należy dokładnie zmyć czystą wodą.

Znajdź idealne meble gastronomiczne ze stali nierdzewnej tutaj: meble nierdzewne do gastronomii.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *